Пендиков пред Bulgaria ON AIR: 11 месеца след побоя заплахите продължават

Българите в Република Северна Македония са репресирани ежедневно, обясни той

09.12.2023 | 13:58 Редактор: Елеонора Танева

Почти единайсет месеца след жестокия побой над Християн Пендиков в Охрид, той свидетелства за първи път по делото за случилото се. Пендиков се надява съдът да вземе справедливо решение и обясни пред Милена Милотинова, че българите в Република Северна Македония са репресирани ежедневно, а заплахите срещу него продължават и до днес.

"Това е терор, който самата държава позволява да има над българите и хората, които се чувстват като българи в РСМ. Очакваме съдът да вземе правилно решение. Ежедневно продължават заплахи, казват, че ще ме убият, казват, че ни мразят, ще ни обесят, само заради това, че се идентифицираме като българска общност в РСМ и искаме да имаме същите права като всички останали граждани в страната," заяви Пендиков в предаването БРЮКСЕЛ 1.

Целия разговори на Милена Милотинова с Христиан Пендиков гледайте в предаването Брюксел 1 в 17:30 по Bulgaria ON AIR.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 месеца
МВНР защо мълчи?Любимият на някои заблудени граждани ЕС защо мълчи? Защото " целият ЕС подкрепя Македония", както каза Урсула, а не " някой, който не признавал македонския език и идентичност". Кой ли е този " някой"? Сигнализирай за неуместен коментар