Дейвид Камерън: Изборите в Русия не бяха честни

Властите провеждат безмилостни репресии срещу онези, които публично се противопоставят на Кремъл

17.03.2024 | 22:30 Редактор: Толя Стоянова
Дейвид Камерън: Изборите в Русия не бяха честни

Бившият британски външен министър Дейвид Камерън отхвърли първите резултати от изборите в Русия, според които руският президент Владимир Путин е бил преизбран с лекота.

"Избирателните секции в Русия затвориха, след незаконното провеждане на избори на украинска територия, липса на реален избор за избирателите и липса на независим мониторинг от страна на ОССЕ. Не така изглеждат свободните и честни избори", написа Камерън в X.

Проучванията при излизане от избирателните секции сочат, че 71-годишният Путин си е осигурил още един шестгодишен мандат като руски президент, с което той може да стане най-дългогодишният руски лидер от повече от 200 години насам. След като всичките му основни опоненти са мъртви, в затвора или в изгнание, победата на Путин никога не е била под въпрос, предаде БГНЕС. Стана известно, че властите провеждат безмилостни репресии срещу онези, които публично се противопоставят на Кремъл или на военната му офанзива в Украйна.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Лицемерие и чудо
преди 1 месец
Тц-тц-тц. И мен ме е яд, че кандидатите на Лондон и Вашингтон загубиха. Не беше честно, наистина. Друго си да те управлява влечу***о като Денков, който като се покаже на международен форум, ми иде да си заровя главата в пясъка от срам, че излага България и българите. Сигнализирай за неуместен коментар