Байдън: Тръмп е психически негоден за президент, Путин е на поход в Европа

"Единият кандидат е твърде стар, другият съм аз", заяви американският президент

17.03.2024 | 07:50 Редактор: Тодор Петров
Байдън: Тръмп е психически негоден за президент, Путин е на поход в Европа

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви по време на годишната вечеря за медиите: "Единият кандидат е твърде стар и психически негоден да бъде президент. Другият човек съм аз."

Байдън изостава в редица социологически проучвания и е изправен пред опасенията на избирателите относно възрастта му, които се опита да адресира, като подчерта неотдавнашните словесни пропуски на 77-годишния Тръмп.

В изказването си президентът се нахвърли върху републиканците в Конгреса, които започнаха разследване за импийчмънт на бизнес сделките на сина му, като заяви, че те "по-скоро биха се провалили в импийчмънта, отколкото да успеят в нещо друго", предадоха американските медии.

"Демокрацията и свободата са буквално подложени на атака. Путин е на поход в Европа. Моят предшественик се прекланя пред него и казва: "Правете каквото си искате, по дяволите", подчерта Байдън, цитиран от БГНЕС.

Той добави, че фалшивите твърдения на Тръмп, че е спечелил изборите през 2020 г., и нападението на Капитолия на 6 януари 2021 г. от подкрепящи Тръмп бунтовници показват, че "във вените на нашата демокрация тече отрова".

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Побъркал
преди 1 месец
Се е съвсем!Искал е да каже : Байдън е психически негоден, а Зеленски е на поход из Европа, ама пую та деменЦъцъция Сигнализирай за неуместен коментар