В Санкт Петербург задържаха руснаци, подготвяли отровна храна за военни на фронта

В хуманитарната помощ щели да сложат високотоксично химическо вещество

14.03.2024 | 08:52 Редактор: Елеонора Танева
В Санкт Петербург задържаха руснаци, подготвяли отровна храна за военни на фронта

Служители на Федерлната служба за сигурност задържаха в Санкт Петербург членове на признатата като терористична организация "Руски доброволчески корпус", контролирана от украинското военно разузнаване. Те са обвинени, че са планирали да изпрати товар с отровена хуманитарна помощ в зоната на Северния военен окръг. Това съобщиха за ТАСС от пресцентъра на ФСБ.

"Групата включва четирима жители на града, привърженици на дяснорадикалната идеология, които по указание на РДК и украинското военно разузнаване възнамеряваха да отровят с високотоксично химическо вещество хранителни продукти, предназначени за изпращане като хуманитарна помощ на военнослужещи от Руската федерация, намиращи се в зоната на специална военна операция, и за жители на новите територии на Русия", съобщават от ДСП.

В същото време задържаните били извършили разузнаване на обекти от жизнена необходимост като транспорт и друга критична инфраструктура, разположени в Санкт Петербург и Ленинградска област. Целта била проучване за последваща подготовка на терористични атаки.

Снимка: БГНЕС