Путин: Участниците в специалната операция са пример за руснаците и също гласуват

Руският президент призова за масово участие на вота

14.03.2024 | 08:24 Редактор: Тодор Петров

Владимир Путин призова избирателите, включително в анексираните части на Украйна, да бъдат единни в определянето на бъдещето на Русия, като гласуват на президентските избори тази седмица, които той почти сигурно ще спечели, предаде Ройтерс.

"Изключително важно е да подчертаем нашата сплотеност и решителност и да продължим напред заедно. Всеки ваш глас е ценен и значим", каза Путин във видеообръщение, излъчено първо в руския Далечен изток и отразено от националните новинарски агенции.

"Затова ви моля през следващите три дни да упражните правото си на глас", добави той.

71-годишният Путин, който е на власт като президент или министър-председател от 2000 г., ще се изправи срещу трима съперници по време на тридневния вот, който започва утре. Никой от съперниците му не е отправял критики срещу него.

Във видеообръщението си Путин заяви, че всички гласоподаватели искат да видят силна, просперираща и свободна Русия, "за да се повишат жизненият стандарт и качеството на живот". "И така ще бъде", добави той.

Самият акт на гласуване, каза Путин, е "демонстрация на патриотични чувства". И това, по думите му, се усеща особено силно в районите на Източна и Южна Украйна, които сега са под контрола на руските сили.

"Участниците в специалната операция също ще гласуват. Те са пример за всички руснаци", добави той.

Снимка: БГНЕС