Кортежът на Зеленски е попаднал под руска атака в Одеса

В Украйна пристигна гръцка делегация, водена от премиера Кириакос Мицотакис

06.03.2024 | 16:35 Редактор: Толя Стоянова
Кортежът на Зеленски е попаднал под руска атака в Одеса

Кортежът на украинския президент Володимир Зеленски е попаднал под руска ракетна атака в Одеса, съобщи "Protothema", като припомня, че по-рано през деня в страната пристигна гръцка делегация, водена от премиера на южната ни съседка Кириакос Мицотакис.

"Няма проблем със сигурността на министър-председателя и гръцката мисия", уверяват официални правителствени източници на изданието.

"Всички сме добре", заяви и държавният министър Ставрос Папаставру, част от гръцката делегация, пристигнала в Украйна при условия на "изключителна секретност".

Освен Мицотакис в делегацията са включени още осем души и тяхната охрана. Срещата между Кириакос Мицотакис и Володимир Зеленски е проведена нормално. Двамата лидери ще дадат пресконференция, която няма да бъде предавана на живо от съображения за сигурност. Разговорът им е продължил половин час повече от предвиденото. В рамките му Мицотакис е потвърдил, че Гърция ще продължи да подкрепя Украйна в рамките на своите възможности и без да отслабва собствената си отбранителна мощ. В същото време той е подчертал, че Гърция подкрепя европейската и евроатлантическата перспектива на Украйна.

Мицотакис и Зеленски са посетили строителен комплекс, ударен от руски дрон миналата събота, и са положили цветя в памет на 12-те жертви на атаката. Гръцкият премиер пристигна в Украйна рано сутринта за визита, която по план трябва да продължи няколко часа. Срещата му със Зеленски е била на пристанището в Одеса.

Малко след началото на официалната програма на делегацията са прозвучали сирени за въздушна атака. Официално потвърждение за удара по кортежа на Зеленски няма към настоящия момент. Програмата на гръцката делегация в Украйна е продължила по план, въпреки инцидента, предаде "Фокус".

Снимка: БГНЕС