Пътувайте при крайна необходимост: Силен циклон връхлетя Гърция, има много наводнения

Рязко се покачва нивото на реките, скъса се бент

01.03.2024 | 17:33 Редактор: Толя Стоянова
Пътувайте при крайна необходимост: Силен циклон връхлетя Гърция, има много наводнения

Силен циклон обхвана Гърция. Вали силен дъжд, който наводни пътища. Властите прекратиха движението в рискови участъци. Рязко се покачва нивото на реките от силните дъждове, съобщават от Гражданска защита. В област Трикала натискът на водата скъса бент на река Пиниос. Има наводнени пътища в целия район на Тесалия, предупреждават властите. Под забрана е хората да се доближават до реки.

В Навплио, област Пелопонес, са наводнени всички улици. Водата отнесе и автомобили. На приземните етажи поставят торби с пясък, за да спрат влизане на вода в жилищата. Цялата област Атика, където се намира и столицата, е обхваната от буря със силен дъжд. Засегнати от циклона са и островите в Егейско море. Има повредени пътища. Да не се пътува през уикенда, приканват властите в цялата страна. 

Проливен дъжд, на места градушка и силни морски ветрове са сред особеностите на циклона, който обхвана страната, съобщават синоптиците. Очаква се спиране на фериботите до неделя вечерта, когато според прогнозите бурята ще отмине. Пътна полиция предупреждава да се пътува само при крайна необходимост и да не се рискува при шофиране, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС