Русия е загубила над 350 000 войници в Украйна, компенсира с жива сила и техника

В състояние е да поддържа постоянни атаки на фронтовата линия и да прилага стратегията на изтощението

25.02.2024 | 11:52 Редактор: Тодор Петров
Русия е загубила над 350 000 войници в Украйна, компенсира с жива сила и техника

Русия е загубила повече от 350 000 войници във войната в Украйна, но е успяла да компенсира загубите си в жива сила и техника, твърди британското министерство на отбраната.

В хода на войната Русия е загубила цялата си първоначална войскова сила, с която започна нахлуването в Украйна, гласи последната сводка на министерството на отбраната на Обединеното кралство.

В последната си актуализация министерството отбелязва, че Русия е разположила около 130 батальонни тактически групи при нахлуването си в Украйна, което се равнява на най-малко 1300 танка, 5000 бойни машини към пехотата и 100 000 войници.

За период от две години руските загуби съвпадат и в много случаи надхвърлят тези цифри, се казва в съобщението на министерството, предаде БНР.

Въпреки това мобилизирането, набирането на допълнителни сили, производството на боеприпаси и техника и обновяването на запасите е позволило тези загуби да бъдат компенсирани, се добавя в сводката. Това означава, че сега има повече руски сили в Украйна, отколкото в началото на войната, и те са в състояние да поддържат постоянни атаки на фронтовата линия и да прилагат стратегията на изтощението.

Снимка: БГНЕС