Майката на Навални е видяла тялото на сина си: Русия ме изнудва за тайно погребение

Людмила Навалная била заплашвана от руски служители

22.02.2024 | 18:28 Редактор: Искра Ангелова

Майката на Алексей Навални съобщи, че е видяла тялото на сина си в руския град Салехард. Но признава, че е била заплашвана от руски служители.

"Следователите заявиха, че знаят причината за смъртта, готови са всички документи, които видях. Подписах и смъртния акт. По закон трябваше веднага да ми предоставят тялото на Алексей, но те не са го направили до момента. Вместо това те ме манипулират и ми поставят условия къде и кога трябва да бъде погребан АлексейКазаха ми, че ако не се съглася на тайно погребение, ще "направят нещо" с тялото му. Искат да е без прощална церемония", споделя Людмила Навалная.

Тя е била заведена до моргата в сряда вечерта: "Единият следовател ми каза: "Времето не работи за вас, тялото на вашия син се разлага". Не искам особено отношение, искам всичко да бъде направено според закона. Единственото, което искам, е да ми бъде незабавно предадено тялото на моя син".

Руският опозиционер почина на 16 февруари в затворническата колония, където излежаваше 19-годишна присъда, като в Русия се твърди, че Навални си е отишъл от "естествена смърт". Но съпругата му Юлия Навалная е категорична, че той е убит.

Снимка: БГНЕС