Кара-Мурза от затвора: Русия има ескадрон на смъртта за опонентите на Путин

Ако се поддадем на мрака и отчаянието, ще им дадем точно това, което искат, каза руският опозиционер

22.02.2024 | 13:50 Редактор: Елеонора Танева

Смъртта на руския опозиционер Алексей Навални и състоянието на демокрацията в Русия в навечерието на президентските избори са тема на дискусия в Европейския парламент. Бяха представени доказателства за нечовешките условия в затворите в Русия, както и какво е положението на други руски опозиционни гласове, които са зад решетките. Един от тях е Владимир Кара-Мурза.

Владимир Кара-Мурза е британско-руски гражданин, излежаващ 25-годишна присъда за държавна измяна. В съд в Москва, след многократно отлагане, започна разглеждането на жалбата на опозиционера за бездействието относно неговото отравяне  - на два пъти през 2015 и 2017 година - престъпление, за което разследване така и не е било проведено. В реч, предавана чрез видеоконферентна връзка от затвора, Кара-Мурза призова руснаците да не се отчайват, след смъртта на Навални.

"Все още не мога да се примиря със случилото се - нито рационално, нито емоционално. Но ако се поддадем на мрака и отчаянието, ще им дадем точно това, което искат. Нямаме право да го правим, дължим го на нашите загинали другари", каза Кара-Мурза.

Той предупреди, че има организация, която елиминира физически критиците на Кремъл.

"Има ескадрон на смъртта в структурата на Федералната служба за сигурност, група професионални убийци в служба на държавата, чиято задача е да ликвидират физически опонентите на режима на Путин", категоричен беше Кара-Мурза

Критиците на властта в Русия, които в момента са зад решетките, са над 1000 души.

Вижте повече в репортажа.


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 месеца
Е щом има ескадрон на смъртта, тоя никаквец защо е жив, пък и раздава мнения? Сигнализирай за неуместен коментар