Великобритания с удар срещу ръководителите на затвора, в който почина Навални

Наложена им е забрана за влизане в Обединеното кралство, а активите им в страната са замразени, съобщи Дейвид Камерън

21.02.2024 | 14:38 Редактор: Толя Стоянова
Великобритания с удар срещу ръководителите на затвора, в който почина Навални

Великобритания наложи санкции на шестима души, заемащи ръководни позиции в арктическата наказателна колония, в която миналата седмица почина руският опозиционен лидер Алексей Навални, предаде Ройтерс. Сред санкционираните са началникът на наказателната колония, както и петима негови заместници. На тях е наложена забрана за влизане в Обединеното кралство, а активите им в страната са замразени, съобщи британският министър на външните работи Дейвид Камерън.

"Ясно е, че руските власти са смятали Навални за заплаха и многократно опитваха да го заглушат. Тези, които са виновни за жестокото отношение към Навални, не трябва да се заблуждават - ще ги държим отговорни", заяви още министърът, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Камер глобал кеш
преди 2 месеца
Кажи, началник, какво искаш България да даде на Украйна , че не се срамиш да признаеш публично, че си " щял да провериш какво още за се даде"? Ааа, още нещо. Откъде знаеш какъв е размерът на финансовата помощ за родината ти - Украйна, а мъпетите ти тук крият от обществото? Сигнализирай за неуместен коментар