В САЩ отнеха син от родителите му, отказали да го наричат "тя" и с женско име

Семейство Кокс вярвали, че синът им се бори с психични заболявания

21.02.2024 | 10:16 Редактор: Деси Николова
В САЩ отнеха син от родителите му, отказали да го наричат

Католическа двойка от Индиана иска от Върховния съд да потърси отговорност от държавата за това, че отнели детето от дома им, след като са отказали да използват избраното от него име и местоимения, пише Fox News Digital.

В делото "М.К. и Д.К. срещу Департамента за грижи за деца на Индиана" Мери и Джереми Кокс се обръщат към Върховния съд, след като са били разследвани от служители на Индиана заради отказа им да се обръщат към сина си, използвайки местоимения и име, несъответстващи на биологичния му пол. 

"Бекет" води делото от името на семейство Кокс, като твърди, че щатските съдилища са позволили на Индиана да отнемат детето от дома на родителите им поради несъгласието им с половата идентичност на момчето им поради техните религиозни убеждения. Забележително е, че след приключване на разследването щатът определя твърденията за злоупотреба срещу Мери и Джереми като неоснователни, но все пак твърди, че несъгласието с половата идентичност е било притеснително за детето им. 

Лори Уиндъм, вицепрезидент и старши съветник в "Бекет", заяви пред Fox News Digital, че нито един родител не трябва да понася това, през което са били принудени да преминат Мери и Джереми.

"Да се държи дете далеч от любящи родители заради техните религиозни убеждения - дори когато държавата признава, че не е имало злоупотреба или пренебрегване - е погрешно и е против закона", каза тя. "Съдът трябва да се заеме с този случай и ясно да посочи, че и други щати не могат да отнемат деца заради идеологически несъгласия." 

През 2019 г. синът на Мери и Джереми им казал, че се идентифицира като момиче, но в съответствие с техните католически религиозни убеждения, че Бог е създал човешките същества с неизменен пол - мъжки или женски, те не се съгласяват да използват местоимения и име, несъвместими с биологичния му пол. 

Освен това семейство Кокс са вярвали, че синът им се бори с психични заболявания, включително хранително разстройство, затова са потърсили терапевтична помощ и за двете.

Но през 2021 г. властите в Индиана започват да разследват семейство Кокс, след като доклад установява, че те не се обръщат към детето си с предпочитаната от него полова идентичност, отнемат тийнейджъра от грижите им и го настаняват в дом за "утвърждаване на пола". Въпреки необоснованите твърдения за злоупотреба, те твърдят, че семейството е влошило хранителното разстройство на детето, въпреки че то се е влошило, след като е било отнето и настанено в "утвърждаващ пола дом".

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Новото " демократично" нормално предстои да се въведе и в България. Урсула обсъди "отвореното общество" ЕС( Сор***с определя ЕС като такова) с Александър Сор#с Македонски и Иван Кръстев по време на Мюнхенската конференция. Кокорчо също беше там, както и Сапуна. "Светло " евроатлантическо бъдеще ни чака, ако не предприемем действия да се спасим докато е време. Сигнализирай за неуместен коментар