Ставрос и Димитрис ще са първата еднополова двойка, която ще сключи брак в Гърция

Костюмите и брачни им халки вече са готови

16.02.2024 | 22:07 Редактор: Толя Стоянова
Ставрос и Димитрис ще са първата еднополова двойка, която ще сключи брак в Гърция

Ставрос Гаврилиадис и Димитрис Елефсиниотис вероятно ще са първата еднополова двойка, която ще сключи брак в Гърция след приемането на законопроекта. Те са двойка от повече от 20 години и вече са родители на три деца. Гръцкият парламент гласува в четвъртък за предоставяне на равенство в брака и автоматични родителски права на всички 10,5 милиона граждани на страната и позволява на еднополовите двойки да осиновяват. Така Гърция става първата християнска православна страна, която предприема тази стъпка и се откроява в регион като Балканите, който до голяма степен се противопоставя на промяната, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

"Нашите костюми и брачни халки вече са готови", каза Гаврилиадис, добавяйки, че може да са първата еднополова двойка, която ще сключи брак.

Новият закон означава, че 52-годишният алерголог вече няма да се тревожи за съдбата на сина си, ако той умре преди партньора си Димитрис Елефсиниотис. Ставрос Гаврилиадис посочи още, че новият закон решава много от проблемите на семейството му, а след сватбата той официално ще осинови близнаците на партньора си Димитрис.

Съобщението за сватбата на двойката е публикувано във вестник TA NEA. Церемонията ще се състои в квартал "Неа Смирни" в Атина. 

Снимка: Pexels


2
1 rate up comment rate down comment 0
Деантус
преди 2 месеца
1
1 rate up comment rate down comment 0
marusia.daskalova@gm
преди 2 месеца