Тръмп проговори за смъртта на Навални: Ние сме нация в упадък

"Внезапната му смърт ме накара да осъзная все повече какво се случва в нашата страна", написа кандидатът за президент

19.02.2024 | 18:25 Редактор: Искра Ангелова
Тръмп проговори за смъртта на Навални: Ние сме нация в упадък

Доналд Тръмп, който си навлече критики като президент на САЩ заради похвалите си към руския президент Владимир Путин, направи първия си публичен коментар за смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални с пост в социалните мрежи.

"Внезапната смърт на Алексей Навални ме накара да осъзная все повече и повече какво се случва в нашата страна", написа Тръмп в публикация в социалната мрежа Truth Social, като свързва смъртта на Навални с политическите си проблеми.

"Това е бавно, стабилно развитие, с КРЕПОСТНИ, радикално леви политици, прокурори и съдии, които ни водят по пътя към разрухата. Отворените граници, фалшифицираните избори и крайно несправедливите решения в съдебната зала унищожават АМЕРИКА. НИЕ СМЕ НАЦИЯ В УПАДЪК, ПРОВАЛЕНА НАЦИЯ! MAGA2024 (Make America Great Again)", допълва той, цитиран от "Фокус".

В петък президентът на САЩ Джо Байдън директно обвини руският президент Владимир Путин за смъртта на Алексей Навални, както и основната съперничка на Тръмп от Републиканската партия Ники Хейли. "Путин е отговорен за смъртта на Навални", заяви Байдън.

Снимка: БГНЕС