Зеленски за Авдеевка: Русия нищо не е завзела, избегнахме да ни обкръжат

Способността да спасим нашите хора е най-важната задача за нас, каза украинският президент

17.02.2024 | 12:10 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски за Авдеевка: Русия нищо не е завзела, избегнахме да ни обкръжат

Украинският президент Володимир Зеленски обясни решението за изтегляне на войските от източния фронтов град Авдеевка. То е взето, за да се спаси животът на украинските войници.

"За да избегнем обкръжението, беше решено да се оттеглим на други линии. Това не означава, че хората са се оттеглили на няколко километра и Русия е завзела нещо, тя не е завзела нищо. Способността да спасим нашите хора е най-важната задача за нас", каза той на Мюнхенската конференция по сигурността.

Зеленски предупреди също, че битката на страната му срещу руските войски е възпрепятствана от липсата на оръжия с голям обсег и от артилерийски снаряди, допълни БГНЕС.

"Поддържането на Украйна в изкуствен дефицит на оръжия, особено в дефицит на артилерия и възможности за далечни разстояния, позволява на Путин да се адаптира към настоящата интензивност на войната", посочи още украинският президент.

Снимка: БГНЕС


1
4 rate up comment rate down comment 1
Величко
преди 2 месеца
Амиии ... бръщолеви си наркоманчето ... Кво ли ще дрънка , когато руснаците стигнат Лвов ? ! Сигнализирай за неуместен коментар