Гръцките фермери подкарват трактори към Атина, блокират всички гранични пунктове

В Солун попречиха на протестиращите да препречат пътя към летището

15.02.2024 | 20:05 Редактор: Толя Стоянова
Гръцките фермери подкарват трактори към Атина, блокират всички гранични пунктове

Гръцките фермери ще протестират в Атина с трактори следващата седмица. Блокадите на пътища и граници продължават. Националната среща на фермерите прие решение за протест с трактори пред парламента в Атина на 20 февруари. Същия ден ще блокират цялата страна, включително и всички гранични пунктове и пристанища. 

Дотогава продължават блокадите по пътища в различно време на деня във всеки отделен район. В Северна Гърция е блокиран пътя за Халкидики. На границата със Северна Македония пак поставиха трактори, като не се допуска преминаване на товарни камиони. Същата е ситуацията на сухопътната граница с Турция. До Солун полицията попречи на протестиращите да блокират пътя към летището.

Подготвят се за тази вечер и блокади по централната магистрала Солун-Атина, както и на пътя Солун - Александруполис. Напрежение има и на островите, където също се организират за пътни протести и блокади на летищата. Гръцките земеделци заявиха категорично, че всички мерки в тяхна помощ от страна на правителството са "просто демонстрация на загриженост, без да им решава проблемите", предаде БНР.

Снимка: БГНЕС