Захарова: Интервюто на Путин предизвика истерия в САЩ, те нямат морален стандарт

Говорителят на Белия дом Джон Кърби призовал американците "да не вярват на нищо"

10.02.2024 | 15:43 Редактор: Деси Николова
Захарова: Интервюто на Путин предизвика истерия в САЩ, те нямат морален стандарт

"Интервюто на руския президент Владимир Путин с американския журналист Тъкър Карлсън предизвика истерия в Белия дом и Държавния департамент", коментира говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова пред руското издание "Известия".

"Русия се научи да отговаря "на всички фронтове" на недружелюбните стъпки на западните държави към нашите дипломати и журналисти" допълва Мария Захарова.

Американският журналист Тъкър Карлсън интервюира руския президент Владимир Путин, което предизвика буря от негативни емоции в САЩ, а говорителят на Белия дом Джон Кърби призова американците "да не вярват на нищо". 

Попитана за това, как би обяснила реакцията на интервюто, Захарова отговаря: "Веднъж руският външен министър Сергей Лавров разказа преди няколко години, че има игра - кой ще мигне пръв. В този случай американците мигнаха и след това мигнаха отново - това е феноменално. Тяхната реакция до такава степен разкрива фалшивостта на подхода им, че, честно казано, дори е невъзможно да се повярва".

"Вижте, те изпаднаха в истерия - Белият дом, Държавният департамент, повечето медии се надпреварват да крещят само едно нещо: "Не гледайте и не позволявайте на американски журналист да вземе интервю (от Путин)". Това обезсмисля веднъж завинаги всеки техен опит да си придадат функцията на морален стандарт или някакъв стандарт в областта на човешките права, демократичността на някои процеси или свободата на словото", заяви още говорителят на Министерството на външните работи на Русия, предава "Фокус".

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 1
"Морал "
преди 2 месеца
Морал по евроатлантически- защо "Путин" нападнал Украйна? Отговорът е много ***.Защото САЩ, Великобритания и васалите им нападнаха кого ли не и убиха милиони по света в името на доларовата матрица. След като на едните е позволено да го правят без последствия, значи и други " имат право". Нали така?Щом едни могат от позицията на правото на силата да го правят, могат и други. Щом "суверенни" Мексико и Канада нямат право да заплашват САЩ, " суверенна" Украйна също не може. Така е при силните. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Разбира се
преди 2 месеца
Алкохола не прощава,пример : Захарова и Медведев ;)) Сигнализирай за неуместен коментар