Тръмп иска незабавен дебат с Байдън, президентът му отговори по любопитен начин

"Той нищо не може да направи", заяви американският държавен глава

06.02.2024 | 09:30 Редактор: Искра Ангелова
Тръмп иска незабавен дебат с Байдън, президентът му отговори по любопитен начин

Кандидатът за президент на САЩ  Доналд Тръмп, който има навика да отказва дебати със съперниците си в битката за републиканската президентска номинация заяви, че иска да дебатира с настоящия президент Джо Байдън незабавно, предаде Ройтерс.

"Бих искал да водят дебати с него сега, защото трябва да дебатираме. Ние трябва да дебатираме за доброто на страната", каза Тръмп в радиопредаване, водено от консервативния коментатор Дан Бонгино.

Попитан от репортери по време на пътуване до Лас Вегас относно призива на Тръмп за дебат, демократът Байдън каза: "Ако аз бях на негово място, и аз щях да искам да участвам в дебати с мен. Той нищо не може да направи".

Въпреки че е фаворит за републиканската президентска номинация, Тръмп все още не си я е подсигурил. Той все още води битка с Ники Хейли, единственият му опонент в републиканския лагер. Тръмп отказа вече да дебатира с Хейли. А от предизборния щаб на Хейли заявиха, че той е "твърде страхлив", за да участва в дебат с нея, припомня БТА.

Тръмп и Байдън дебатираха на два пъти по време на надпреварата през 2020 г. Третият дебат беше отменен, след като Тръмп даде положителна проба за Ковид-19 и отказа да участва във виртуален вербален двубой.

Снимка: БГНЕС