Киев планира да засили атаките си срещу Русия: Путин ще получи "изненади"

От месеци Украйна не коментираше публично атаките с дронове

01.02.2024 | 12:24 Редактор: Деси Николова
Киев планира да засили атаките си срещу Русия: Путин ще получи

Шефът на украинското военно разузнаване (ГУР) заяви, че силите на Киев планират да засилят атаките си срещу руска инфраструктура след серията от атаки с дрон над енергийни обекти на Русия тази година, предаде АФП.

"Броят на атаките срещу руска инфраструктура вероятно ще се увеличи", каза Кирило Буданов в пост в социалните мрежи.

"Хипотетично има план, според който всичко това се случва. Мисля, че този план може да включи всички големи критични и военни инфраструктурни обекти в Русия", посочи той.

От месеци Украйна не коментираше публично атаките с дронове и други нападения над руска територия, зад които се смяташе, че стои Киев, но през последните месеци военните започнаха публично да поемат отговорност за серия от атаки с дронове на стотици километри отвъд фронта.

Коментарите на Буданов идват, след като висш американски дипломат предупреди, че президентът Владимир Путин може да очаква "изненади на бойното поле", информира БНР.

В сряда в Киев Виктория Нюланд, подсекретар в Държавния департамент, заяви, че е уверена, че, "докато Украйна засилва отбраната си, г-н Путин ще получи няколко хубави изненади на бойното поле и че Украйна ще отбележи сериозен успех".

Буданов също така призова САЩ да доставят самолети А-10 Тъндърболт. 

Снимка: БГНЕС