Извършиха нов вид екзекуция в САЩ - задушаване с азот

През 2022 г. щатът Алабама не успява да екзекутира Кенет Смит чрез инжекция

26.01.2024 | 08:25 Редактор: Вяра Димова

В американския щат Алабама беше изпълнена смъртна присъда чрез задушаване с азот. Екзекутиран бе осъденият убиец Кенет Юджийн Смит.

58-годишният Смит обжалва няколко пъти присъдата си пред Върховния съд с аргумента, че екзекуцията е жестоко наказание.

Той е осъден през 1989 година за убийството на съпругата на пастор. Първият опит присъдата му да бъде изпълнена е неуспешен. През 2022 г. щатът Алабама не успява да го екзекутира чрез инжекция. Към днешна дата обаче, Смит е първият човек, умъртвен с помощта на чист азот.

Редица медицински специалисти осъдиха остро акта на екзекуцията чрез метода и подчертаха, че дишането на азот без кислород кара клетките в тялото да се разпадат и води до смърт. Смъртта на Кенет Юджийн Смит е обявена в 20:25 ч. местно време.

Снимка: БГНЕС


5
0 rate up comment rate down comment 0
Альоша Ленинович
преди 3 месеца
Каква грижа за убиеца , да не повярва човек ! Сигнализирай за неуместен коментар
4
0 rate up comment rate down comment 0
Натали
преди 3 месеца
Големи Християни са в Алабама, няма що. Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
Пепи
преди 3 месеца
Отвратително! Ако ритнеш животно законът те осъжда на три години затвор. А хората, макар и убийци ги убиват по-зле от животни. Достатъчно е престъпника да бъде отстранен от обществото, за да не му вреди. Няма нужда осъждащите да падат на нивото на осъдения и да се държат като садисти, тоест, като самите престъпници убийци. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
Така е в " цивилизования свят". Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Тръмпиньо
преди 3 месеца
Представям си такава екзекуция да беше извършена в РФ или Беларус - цяла седмица говорещите глави щяха от сутрин до вечер да вият как там са антихуманни човеко мразци, ***, гоблини и какви ли не талибани, щеше да има препратки към Сталин и Хитлер, въобще псевдо лиибералната помия щеше да се лее на талази Сигнализирай за неуместен коментар