Кличко за режима на Зеленски: Далеч е от демокрацията, мирише на авторитаризъм

Те искат всичко да бъде централизирано, заяви кметът на Киев

22.01.2024 | 10:26 Редактор: Тодор Петров
Кличко за режима на Зеленски: Далеч е от демокрацията, мирише на авторитаризъм

Сегашният режим в Украйна е далеч от демокрацията, по-скоро е авторитаризъм. Това заяви кметът на Киев Виталий Кличко в интервю за канадския вестник The Globe and Mail.

"Не мога да нарека това, което виждаме в момента, демокрация. Това мирише на авторитаризъм", отсече той. 

Според Кличко за тази ситуация са отговорни определени хора, които той отказа да назове. 

"Те искат всичко да бъде централизирано и затова виждам централизирани медии и телевизия в Украйна, а също така се опитват да централизират властта, да изградят вертикала", отбеляза кметът.

"В телевизионния ефир през последните две години няма място за алтернативни гледни точки. Виждаме реално желание да се представи само една информация, която те се опитват да контролират. Обективната правдива информация е много важна за обществото и монополът върху информацията според мен не е добър", обясни Кличко, цитиран от dnes.bg.

Украинските медии многократно съобщаваха за конфликта на Кличко с кабинета на президента на Украйна - Володимир Зеленски. Властите в страната обвиниха кмета на Киев за проблемите с електричеството и отоплението, недостатъчния брой обществени отоплителни пунктове и незадоволителна работа на приютите в града.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
И този започна да узрява, но избитите хора няма да се съживят никога. Сигнализирай за неуместен коментар