Израелски изтребители са извършили серия въздушни удари над Газа

Израел подозира, че лидерът на "Хамас" се укрива в тунели под Хан Юнис

31.12.2023 | 12:30 Редактор: Толя Стоянова
Израелски изтребители са извършили серия въздушни удари над Газа

Продължава настъплението на израелската армия в централните и южни части на Ивицата Газа. Военните съобщиха също, че скоро ще поемат контрола върху северната част на анклава. Израелски изтребители са извършили серия въздушни удари през нощта в Ивицата Газа. Ударените десетки цели включват военни сгради на радикалната групировка "Хамас", тунел и друга инфраструктура. Военноморските сили също са нанесли удари по крайбрежието на Газа, подпомагайки сухопътните сили.

По-рано израелските сили заявиха, че са атакували щаба на групировката "Хамас" в южния град Хан Юнис. Израел подозира, че лидерът на "Хамас" в Ивицата Газа -  Яхия Синуар, се укрива в тунели под Хан Юнис.

На пресконференция израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че страната му трябва да си върне контрола над граничната зона между Ивицата Газа и Египет. По думите му само така ще се постигне демилитаризацията, към която Израел се стреми. Нетаняху също така прогнозира, че войната в палестинския анклав и на други регионални фронтове ще продължи още много месеци, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС