Израел обвини Южна Африка в сътрудничество с Хамас

"Израел отхвърля с отвращение кръвната клевета, разпространявана от Южна Африка", заяви Лиор Хаят

29.12.2023 | 22:47 Редактор: Деси Николова
Израел обвини Южна Африка в сътрудничество с Хамас

Министерството на външните работи на Израел заяви, че "отхвърля с отвращение" делото, заведено от Южна Африка в Международния съд срещу това, което нарече "геноцидни" действия на Израел в Газа.

"Израел отхвърля с отвращение кръвната клевета, разпространявана от Южна Африка, и нейното заявление до Международния съд", написа говорителят на израелското външно министерство Лиор Хаят в X.

"Твърдението на Южна Африка няма нито фактическа, нито правна основа и представлява подла и презрителна експлоатация на съда", допълни Хаят.

Молбата на Южна Африка до Международния съд е свързана с предполагаеми нарушения от страна на Израел на задълженията му по Конвенцията за геноцида. В молбата Южна Африка заяви, че "Израел е извършил, извършва и рискува да продължи да извършва геноцидни действия срещу палестинския народ в Газа", информира БГНЕС.

Като се нахвърли върху Южна Африка, Хаят обвини страната в "сътрудничество с терористична организация", имайки предвид войнстващата групировка Хамас.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
martinlogan
преди 4 месеца
да дойде тая смрад у домът ти ли искаш бе умник ..... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Вальо
преди 4 месеца
Абсолютен геноцид!!!Хора,ежечасно се избиват деца,жени,стари и млади вече един месец!!!Не трябва да стоим безучастни,да протестираме срещу еврейските фашисти!!! Сигнализирай за неуместен коментар