Израело-американски заложник на "Хамас" е починал в Газа

Жената е била тежко ранена

28.12.2023 | 21:43 Редактор: Толя Стоянова
Израело-американски заложник на

Израелският кибуц Нир Оз съобщи, че израело-американска гражданка, взета за заложник от "Хамас" при нападението на 7 октомври, е починала. Жената е била ранена при атаката на "Хамас" и е починала от раните си. Тялото ѝ се намира в Ивицата Газа, предаде Франс прес.

Преди няколко дни стана ясно, че при същите обстоятелства е починал и съпругът на 70-годишната Джудит Вайнщайн Хагай. Джудит бе смятана за най-възрастния заложник на "Хамас" в Ивицата Газа към момента. Тя имала четири деца и седем внуци и работела като преподавателка на английски език на деца със специални образователни потребности.

Тялото на съпруга на Джудит - Гади Хагай, който е бил на 73 години и е починал при същите обстоятелства като нея, също се намира в Газа. Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че сърцето му е разбито от тази новина.

Близки на двойката изразиха надежда, че скоро телата на съпрузите Хагай ще им бъдат предадени и напомниха на лидери от целия свят, че заложниците трябва да се върнат у дома си, преди да стане прекалено късно. Смята се, че в Газа има все още 129 заложници от общо около 250 похитени при атаката на "Хамас", информира БТА.

Днес голямо множество скандираше пред сградата на израелския парламент в Ерусалим за освобождаването на заложниците в Газа.

"Върнете ни ги у дома", викаха демонстрантите.

Снимка: БГНЕС