Среднощна атака срещу Киев, отломки паднаха върху жилищни сгради, едната пламна

Руските сили са атакували Украйна с безпилотни летателни апарати

22.12.2023 | 08:25 Редактор: Деси Николова
Среднощна атака срещу Киев, отломки паднаха върху жилищни сгради, едната пламна

През нощта руските сили са атакували Украйна с безпилотни летателни апарати. В редица райони на страната бе обявена въздушна тревога, включително в столицата Киев, която попада под удари за шести път от началото на декември, предава УНИАН.

В Киев бе съобщено за поредица експлозии, а в резултат на работата на екипите по противовъздушната отбрана в Соломенския район са паднали отломки в жилищна сграда, поясниха от Киевската градска военна администрация (КГВА).

Впоследствие информацията бе потвърдена от столичния кмет Виталий Кличко.

"Спасителите се отзовават на сигнал за удар в жилищна сграда в Соломенския район. Проверяват информацията“, написа той. По-късно Кличко потвърди за удар в жилищна сграда в споменатия район, в резултат на който е избухнал пожар на горните етажи на засегнатата сграда. На място са били изпратени аварийни екипи.

По-късно бе съобщено и за паднали отломки върху жилищни сгради в още два от районите на украинската столица. Хоспитализиран е един пострадал.

Тревогата за въздушно нападение в Киев е била отменена малко след 01:00 часа местно време. Руснаците атакуват Украйна с дронове всяка вечер. В нощта на 21 декември ПВО свали 34 от общо 35-те насочени срещу страната БпЛА.

Снимка: БГНЕС