Атина предлага изключително богата празнична програма за Коледа и Нова година

"Коледните селища" радват посетителите в десет квартала

12.12.2023 | 18:00 Редактор: Тодор Петров

Поредица от събития и концерти, които съставляват богата празнична програма, са предвидени от Община Атина по повод Коледа и Нова година. От 1 декември до 7 януари 129-те квартала на Атина, с десетте "Коледни селища", украсените улици, и разбира се центърът и площад "Синтагма", ще бъдат залети от коледната атмосфера.

Програмата на тазгодишните събития е организирана от Общинската организация за култура, спорт и младеж (OPANDA) и Tехнополи, в сътрудничество с This is Athens и радиостанцията Athens 9.84, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Събитията включват: образователни програми и работилници за деца и семейства, музика в концерти на живо и партита, музикални театрални представления, представяне на книги и четения, събития, вдъхновени от книги и музейни изложби, както и десет коледни села с уникален празник изненади във всяка.

"Коледните селища" в десет квартала

От 23 декември до 6 януари десет "Коледни селища" в още толкова квартали ще предложат богати занимания за малки и големи. Дядо Коледа и неговите елфи ще преобразуват някои от най-централните квартали в "села" на радост и празнуване, те ще посрещат малки и големи деца с конструкции, сладки лакомства, рисуване на лица и много още празнични събития. Събитията са придружени от жонгльори, талисмани, аниматори, кукли и жонгльори.

Площад "Синтагма" и тази година ще "затанцува" в ритъма на Коледа. В продължение на седем дни на централната коледна музикална сцена ще се проведат общо 15 концерта на живо на местни изпълнители, състави и групи, които обещават да повдигнат празничното настроение.

Партитата и тази година ще бъдат организирани на неочаквани места в града.
И накрая, в празничните дни, микробусът ATHINA 9.84 ще изпълни кварталите на Атина с коледна музика и детски хорове. Специално за 20 декември радиото в града обединява сили с "Заедно за детето" в Коледния радиомаратон в подкрепа на семейства и деца в нужда.

Богата образователна дейност и музикално-театрални представления

Образователни програми, арт работилници, творчески конструкции, музикални и театрални игри, работилници и прожекция на анимация, коледно рисуване, магическо шоу с балончета, но също така и много други празнични дейности ще бъдат разработени във всяко кътче на Атина от началото на декември до първи дни от новата година. 

Снимка: БГНЕС