Русия съобщи за масирана украинска атака към Крим и над Азовско море

73 директни бойни сблъсъка бележат 649-ия ден от началото на войната

05.12.2023 | 08:58 Редактор: Вяра Димова
Русия съобщи за масирана украинска атака към Крим и над Азовско море

Министерството на отбраната на Русия съобщава в ранните часове на 5 декември за масирана атака с дронове към Крим и над Азовско море. От ведомството отбелязват за общо 26 унищожени и 17 "прихванати дрона", тоест спрени със средствата за електронна битка. Съобщения в социалните мрежи сочат за множество взривове в Керч и Феодосия.

Според непроверена информация има попадения в кораборемонтния завод "Залив" в Керч, който беше атакуван и в началото на ноември. През септември дронове поразиха кораборемонтен завод в Севастопол, заедно с два кораба. Руските власти съобщават за временното спиране на движението по Кримския мост.

През зимата Украйна ще промени тактиката си, пише един от съветниците в Офиса на украинския президент - Михайло Подоляк, в социалната мрежа Х.

"Ефективна отбрана в определени райони, продължаване на настъпателните операции в други райони, специални стратегически операции на полуостров Крим и в акваторията на Черно море и подсилване на противоракетната отбрана на критична инфраструктура", пише той.

В 649-ия ден от началото на пълномащабната война в Украйна е имало 73 директни бойни сблъсъка, което означава, че бойните действия запазват своята интензивност. Под артилерийски и минометен обстрел са повече от 100 населени места в близост до фронтовата линия. Генералният щаб на ВСУ съобщава за по 8 отбити атаки край Авдеевка и край Маринка. Висока е интензивността на бойните действия и в направленията към Купянск, Бахмут и Лиман.

На фона на бавещата се подкрепа от Запада, Украйна вече произвежда по шест самоходни гаубици "Бохдана" на месец, съобщи украинският президент Володимир Зеленски в своя канал в Telegram след заседанието на щаба. Според очакванията на украинските власти дроновете ще бъдат основното оръжие на Русия през тази зима в Украйна.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: архив, БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
0808
преди 4 месеца
.... ***, лъжлива статия на продажен "джурналист"... те веке нямат войска, нападали били, ха ха ха Сигнализирай за неуместен коментар