fallback

Израел се закани да ликвидира лидери на "Хамас" в целия свят

Кабинетът ни е поставил цел и ние ще я изпълним, обяви ръководителят на Главната служба за сигурност

04.12.2023 | 08:20 Автор: Вяра Димова

Израел възнамерява да убива лидери на палестинското движение "Хамас" по целия свят, заяви Ронен Бар, ръководител на Главната служба за сигурност. Той уточни, че операцията ще се проведе в Ивицата Газа, Западния бряг, Ливан, Турция, Катар и други територии. Бар сравни плановете с елиминирането на лицата, участвали в убийството на израелски спортисти в Мюнхен през 1972 г.

Аудиозапис на речта на Бар беше разпространен от държавната телевизия Kan. Не се уточнява къде и кога е направен записът.

"Кабинетът ни е поставил цел. Както се казва на разговорен език, това е ликвидирането на "Хамас" и ние сме решени да го направим. Това е нашият Мюнхен", заяви ръководителят на Главната служба за сигурност.

Той увери, че операцията ще се проведе "навсякъде", и посочи териториите на Турция и Катар. Според Бар това ще отнеме няколко години, пише БГНЕС.

През 1972 г. в Мюнхен бяха убити 11 членове на олимпийския отбор на Израел. Израелските разузнавателни служби прекараха 20 години в проследяване и ликвидиране на замесените в престъплението по целия свят.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback