Израел се закани да ликвидира лидери на "Хамас" в целия свят

Кабинетът ни е поставил цел и ние ще я изпълним, обяви ръководителят на Главната служба за сигурност

04.12.2023 | 08:20 Редактор: Вяра Димова
Израел се закани да ликвидира лидери на

Израел възнамерява да убива лидери на палестинското движение "Хамас" по целия свят, заяви Ронен Бар, ръководител на Главната служба за сигурност. Той уточни, че операцията ще се проведе в Ивицата Газа, Западния бряг, Ливан, Турция, Катар и други територии. Бар сравни плановете с елиминирането на лицата, участвали в убийството на израелски спортисти в Мюнхен през 1972 г.

Аудиозапис на речта на Бар беше разпространен от държавната телевизия Kan. Не се уточнява къде и кога е направен записът.

"Кабинетът ни е поставил цел. Както се казва на разговорен език, това е ликвидирането на "Хамас" и ние сме решени да го направим. Това е нашият Мюнхен", заяви ръководителят на Главната служба за сигурност.

Той увери, че операцията ще се проведе "навсякъде", и посочи териториите на Турция и Катар. Според Бар това ще отнеме няколко години, пише БГНЕС.

През 1972 г. в Мюнхен бяха убити 11 членове на олимпийския отбор на Израел. Израелските разузнавателни служби прекараха 20 години в проследяване и ликвидиране на замесените в престъплението по целия свят.

Снимка: БГНЕС