Зеленски: Врагът ни няма да стане по-прост, Украйна трябва да стане по-силна

За да запишем трайно в историята, че Руската империя никога повече няма да дойде на украинската земя, настоя президентът

27.10.2023 | 09:30 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Врагът ни няма да стане по-прост, Украйна трябва да стане по-силна

Всички трябва да осъзнаем, че врагът не е прост и няма да стане по-прост. Украйна обаче трябва да стане, и ще стане, по-силна. За да запишем трайно в историята, че Руската империя никога повече няма да дойде на украинската земя. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение.

На среща на Военния кабинет са обсъдили хода на войната, възможностите на украинската армия - боеприпасите, оборудването, украинската отбранителна промишленост.

"Разширяваме възможностите си и виждаме по-ясно края на войната с победа за Украйна", посочи Зеленски.

По-рано той призова лидерите на страните членки на Европейския съюз да подкрепят началото на преговорите с Украйна в края на годината за членство в Съюза.

"Украйна на практика изпълни седем препоръки на Европейската комисия - както решения, които бяха по-прости, така и решения, които бяха трудни за политиците. Или ще победи цяла Европа, заедно с Украйна, заедно с Молдова и в бъдеще, заедно с Грузия и Беларус, или миналото ще победи. Сигурен съм, че всички сте на страната на съвременна Европа. Ние трябва да победим", каза Зеленски в обръщение към участниците в заседанието на Европейския съвет на ниво лидери на държавите от ЕС.

Снимка: БГНЕС