Нетаняху: "Хизбула" ще направи грешката на живота си, ако започне война с Израел

Ще настъпят контраудари от "невъобразим мащаб", които биха причинили "опустошение" в Ливан, предупреди израелският премиер

22.10.2023 | 20:31 Редактор: Вяра Димова
Нетаняху:

"Хизбула" ще направи "грешката на живота си", ако започне война с Израел, каза израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от АФП. Той предупреди ливанското ислямистко движение да не отваря нов фронт с Израел, защото това би довело до израелски контраудари от "невъобразим мащаб", които биха причинили "опустошение" в Ливан, предава Ройтерс.

"Ще направи грешката на живота си. Ще го ударим със сила, която то дори не може да си представи. И значението за него и държавата Ливан ще бъде опустошително", заяви Нетаняху при посещение на войските в Северен Израел близо до границата с Ливан. 

 "Не мога да ви кажа точно сега дали "Хизбула" ще реши да се включи напълно във войната (в ивицата Газа)", каза Нетаняху на израелските командоси. Той добави, че тази война, започнала след опустошителна трансгранична атака от страна на "Хамас" на 7 октомври, е "на живот и смърт" за Израел, информира БНР.

След като миналата седмица израелското Министерство на отбраната прие план за евакуиране на жителите на 28 села в граничната зона и близкия град Кирят Шмона във финансирани от държавата временни жилища, то съобщи днес, че добавя 14 общини към списъка за евакуация.

Снимка: БГНЕС