"Хамас": Умирахме в мълчание! Сега или ще победим Израел, или ще загинем

"Нетърпеливи сме да живеем свободни и достойни", заяви Басем Наим

13.10.2023 | 12:36 Редактор: Искра Ангелова

Ръководителят на бюрото за политически и международни отношения на "Хамас" заяви пред телевизионния канал Al Jazeera, че палестинците в Газа няма да напуснат родината си.

"Имаме две възможности: да победим тази окупация или да умрем в домовете си. Няма да си тръгваме. Не сме готови да повторим Накба отново", обобщи Басем Наим, имайки предвид масовото разселване на палестинците при създаването на Израел през 1948 година.

Наим каза, че атаката в събота е резултат от "задушаващата обсада", която Газа е издържала в продължение на 17 години.

"Умирахме в мълчание. Опитахме се да излезем от този открит затвор, опитахме се да надигнем глас на ниво международна общност... това, което правим, е акт на отбрана, ние защитаваме нашето съществуване. Нетърпеливи сме да живеем свободни и достойни, трябва да се отървем от тази окупация. Тя е коренът на цялото зло в региона", допълни той, цитиран от "Фокус".

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Alex
преди 7 месеца
Марш вън от земите на Палестина цял свят ги мрази тея убийци вярата им гласяла който не е еврей значи е против тях понеже религията не им разрешавала да убият противниците си те виждали другите религии и хора като роби всички били длъжни да ги уважават защото те били най могъщи и умни хора в света Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Кака сврака.
преди 7 месеца
И затова трябва да изнасилвате жени и обезглавявате бебета ли?Вие трябва да бъдете заличени от лицето на земята!!! Сигнализирай за неуместен коментар