Тръмп поискал оставката на Нетаняху заради провала на разузнаването?

Нова ескалация не би се случила, ако аз бях начело на администрацията на САЩ, заяви той

13.10.2023 | 09:15 Редактор: Вяра Димова
Тръмп поискал оставката на Нетаняху заради провала на разузнаването?

Доналд Тръмп в разговор със свои поддръжници е заявил, че иска премиерът на Израел Бенямин Нетаняху да подаде оставка. Това съобщава The Rolling Stone, позовавайки се на свои източници. Според тях през последните дни Тръмп е провел телефонни разговори с поддръжници на републиканците, по време на които бившият президент е "прекарал необичайно много време в ругаене на Нетаняху". 

Тръмп "изрази желание Нетаняху да подаде оставка до момента, в който встъпи в длъжност през 2025". Според него Нетаняху трябва да направи това заради "катастрофалния провал на разузнаването" на Израел по време на неговия мандат.

Както отбелязва списанието, бившият президент на САЩ също говори за необходимостта от спиране на всякаква помощ за Палестина, предаде "Фокус".

По-рано в социалната мрежа Truth Social Тръмп написа, че нова ескалация на палестинско-израелския конфликт не би се случила, ако той беше начело на администрацията на САЩ.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
искане
преди 6 месеца
Може ли Тръмп или Байдън да искат оставката на министър-председател на друга ("независима") държава? Това част от Евро-атлантическите ценности ли е? Сигнализирай за неуместен коментар