Нетаняху се закани: Това, което ще преживее "Хамас", ще бъде ужасно. Ще променим Близкия изток

"В момента няма шанс за размяна на затворници", заявиха от палестинската ислямистка групировка

09.10.2023 | 17:46 Редактор: Искра Ангелова
Нетаняху се закани: Това, което ще преживее

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обеща да "промени Близкия изток" във войната на Израел срещу палестинската терористична групировка "Хамас", докато армията нанасяше въздушни удари по Ивицата Газа.

"Това, което "Хамас" ще преживее, ще бъде трудно и ужасно... ние ще променим Близкия изток", заяви Нетаняху пред официални лица в южната част на страната, където бойци на "Хамс" извършиха изненадваща атака в събота сутринта.

А палестинската ислямистка групировка не е готова да преговаря за размяна с Израел на взетите заложници със затворници, докато се водят военните действия. Това заяви член на политическото бюро на "Хамас" в катарската столица Доха.

"Военната операция все още продължава... затова в момента няма възможност за преговори по въпроса за затворниците или за каквото и да било друго. Нашата мисия сега е да положим всички усилия, за да попречим на окупацията да продължи да извършва масови убийства срещу нашия народ в Газа, които са насочени директно срещу цивилни домове", заяви Хосам Бадран, представител на ислямистите.

Израел заяви, че работи за освобождаването на най-малко 100 души, отвлечени в събота, когато бойци на "Хамас" щурмуваха границата на Газа, стреляйки по невинни хора в близките общини и градове.

След изненадващото нападение срещу Израел са убити над 700 души. От страна на Газа са убити най-малко 560 души, след като Израел започна въздушни удари по палестинския анклав в отговор на атаката.

Снимка: БГНЕС