Започна истинска война: "Хамас" нападна Израел, има жертва и поне 15 ранени

От четвъртък насам при сблъсъци с израелски военни загинаха четирима палестинци

07.10.2023 | 14:12 Редактор: Елеонора Танева

Палестинското радикално движение "Хамас" обяви военна операция срещу Израел. Военният командир Мохамед Дейф направи изявление, след като от Ивицата Газа бяха изстреляни десетки ракети. Съобщава се и за проникване на бойци в южната част на страната. Командирът каза, че целта е да се сложи край на израелските "нарушения".

При ракетния обстрел загина жена до град Гедера, а 15 души са ранени. При престрелка до Газа е убит израелски избраник в регионален съвет.

В региона има напрежение от седмици, а от четвъртък насам при сблъсъци с израелски военни загинаха четирима палестинци. Израел отвърна на атаката с обстрел от бойната авиация към района на Газа. Обявена е мобилизация на резервисти, а премиерът Нетаняху заяви, че Израел е във война, в която ще победи.

Операцията на "Хамас" започна в момент, когато Саудитска Арабия разговаря за нормализация на отношенията си с Израел. Това се приема като предателство от ислямистките крила на палестинците. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
Ванчо
преди 7 месеца
Евреите си мислят че са над всички но Господ има и има да връща на предателите на Господ ! Сигнализирай за неуместен коментар