5000 ракети за 20 мин. изстреля "Хамас" от Ивицата Газа към Израел, шокираща стрелба "на месо"

Палестински бойци стрелят по минувачи по улиците на Южен Израел

07.10.2023 | 09:51 Редактор: Елеонора Танева
5000 ракети за 20 мин. изстреля

Над 5000 ракети бяха изстреляни от Ивицата Газа към Израел. С това групировката "Хамас" обяви старта на операция "Ал-Акса Потоп", предаде АФП. "Решихме да сложим край на всички престъпления на окупацията от Израел, приключи времето за вилнеенето им, без да бъдат подведени под отговорност. Изстреляли сме повече от 5000 ракети при първата атака, която продължи над 20 минути", съобщава групировката.

Шокиращи видеоклипове, споделяни в социалните медии, показват палестински бойци, които стрелят по минувачи по улиците на Южен Израел, съобщава пък Би Би Си.

Има съобщения за къщи в Сдерот, превзети от въоръжени лица от "Хамас", която управлява Газа. Израелската армия е казала на местните жители да останат по домовете си .

Интензивността на ракетния обстрел, включващ и ракети с по-голям обсег, започна малко след разсъмване в края на празника Сукот и изненада израелците. В Южен Израел, където са попаднали ракети, горят големи пожари.

Високопоставен военен командир на "Хамас" обяви началото на операцията в предаване по медиите на групировката - призовавайки палестинците навсякъде да се бият.

Израелските военни заявиха, че ще защитават израелските цивилни граждани и че "Хамас" ще плати висока цена за действията си.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 2
Rayna
преди 6 месеца
Евреите са Божия народ!Господ е на трона Си!Той бди и пази децата Си!Евреите са зеницата на Божието око !!! Сигнализирай за неуместен коментар