Русия извърши масирана атака с дронове срещу Украйна

Повече от 30 дрона са били унищожени

28.09.2023 | 08:12 Редактор: Искра Ангелова
Русия извърши масирана атака с дронове срещу Украйна

През нощта руските сили са нанесли масирана атака срещу територията на Украйна, използвайки безпилотни летателни апарати, предава РБК-Украйна. Въздушна тревога е била обявена във вечерните часове на сряда, която е останала в сила до 04:00 часа сутринта местно време (съвпада с българското време).

В ефира на телемаратона говорителят на Силите за отбрана на Южна Украйна Наталия Гуменюк поясни, че дежурните екипи за ПВО са свалили над 30 дрона-камикадзе. По думите ѝ руснаците са насочили няколко групи БпЛА от различни посоки, като ПВО е действала по цялото южно направление, по-специално в Николаевска и Одеска области.

"Врагът изпрати атакуващи дронове в различни посоки, включително централните райони. Резултатите от атаката още не са оценени, тъй като беше масирана. Но работата по противовъздушната отбрана беше доста ефективна. Повече от 30 дрона бяха унищожени, по-точна цифра ще да бъдат предоставени от Генералния щаб", поясни Гуменюк, цитирана от "Фокус".

По-рано Военновъздушните сили на Украйна предупредиха за заплаха от удари с дронове в Николаевска, Одеска, Винишка, Хмелницка, Днепропетровска и Черкаска област.

Снимка: БГНЕС