Въведоха комендантски час в Донецка област, създадоха и КПП-та

С него се забраняват и събранията, митингите и демонстрациите

24.09.2023 | 17:27 Редактор: Искра Ангелова
Въведоха комендантски час в Донецка област, създадоха и КПП-та

Според указ, публикуван на 24 септември, назначеният от Кремъл ръководител на украинската Донецка област е въвел комендантски час, съобщи "TVP World". Указът, издаден от Денис Пушилин, забранява на гражданите да се намират на улиците и обществените места между 23:00 и 4:00 ч. от понеделник до петък.

С него се забраняват и събранията, митингите и демонстрациите, както и други масови прояви в контролираните от Русия части на областта, освен ако не са разрешени от Оперативния щаб за реагиране на военни заплахи в Донецката народна република.

С указ, подписан от Пушилин на 18 септември, се въвежда "военна цензура на пощенските пратки и съобщенията, предавани чрез телекомуникационни системи, както и контрол на телефонните разговори", припомня БГНЕС.

Сред другите стъпки, произтичащи от заповедта на Пушилин, е създаването на контролно-пропускателни пунктове и постове за сигурност на границите с Луганска и Запорожка област.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
npetkov
преди 7 месеца
Да им е честит. А на нашите Въз...т...ци да име за пример какво ги очаква. Руският мир не прави разлика между своите и чужди. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Браво
преди 7 месеца