Маккарти не позволи на Зеленски да говори пред Конгреса на САЩ

Той припомни, че украинският президент вече е говорил

21.09.2023 | 19:33 Редактор: Искра Ангелова
Маккарти не позволи на Зеленски да говори пред Конгреса на САЩ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски не получи право да говори на съвместното заседание на горната и долната камара на Конгреса на Съединените щати, съобщи NBC News.

Говорителят на Камарата на представителите на САЩ, републиканецът Кевин Маккарти, съобщи, че Володимир Зеленски няма да говори защото: "няма достатъчно време за съвместна реч, предвид натоварената седмица".

Маккарти е припомнил, че Зеленски вече е говорил пред Конгреса по време на предишното си посещение във Вашингтон през декември 2022 г., пояснява "Фокус".

Той е уточнил още, че за Зеленски ще бъде организирана среща с членове на Конгреса. Подобни срещи са проведени за премиерите на Великобритания и Италия по време на последните посещения.

Снимка: БГНЕС


3
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 7 месеца
Кой ще се занимава с този свирчо Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 0
Коко
преди 7 месеца
Ими той Маккарти преди няколко седмици по NBS много добре развенча истината за това какво точно се случва в момента и колко ще им струва на САЩ цялото това приключение в Украйна. С две думи човека си каза,че вече им е дошло до гуша,а истината, колко ще струва тази помощ на всеки един гражданин на щатите е страховита сума. Сигнализирай за неуместен коментар
1
22 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 7 месеца
добавиАми на всички им омръзна граченето му, пък и САЩ не са страна, която може всеки да командори като че е длъжна да се съобразява с прищевките му. Защото ако беше така, клоуна отдавна да е разпалил Трета световна война. Сигнализирай за неуместен коментар