Ескалира напрежението в Нагорни Карабах: 25 загинали и над 7000 евакуирани

"Основната ни цел трябва да бъде всички, включително арменците, да живеят рамо до рамо в мир", заяви турският президент Ердоган

20.09.2023 | 07:15 Редактор: Искра Ангелова
Ескалира напрежението в Нагорни Карабах: 25 загинали и над 7000 евакуирани

Ескалация на напрежението в Нагорни Карабах. Над 7000 души от повече от 16 населени места са евакуирани от райони в близост до арменската столица след започналата военна операция на Азербейджан. Съобщава се и за 25 загинали.

Азербайджанската армия обяви, че е превзела повече от 60 арменски позиции по време на военната операция, която започна вчера.

Късно снощи хиляди протестираха пред сградата на правителството в арменската столица. Стигна се до сблъсъци с полицията.

Часове, след като Азербайджан започна така наречена "антитерористична операция" в Нагорни Карабах, турският президент Реджеп Ердоган заяви от трибуната на Общото събрание на ООН, че подкрепя решението на Азербайджан за начало на операцията.

"Основната ни цел трябва да бъде всички, включително арменците, да живеят рамо до рамо в мир на територията на Азербайджан. Подкрепяме стъпките на Азербайджан, с които се движим под лозунга "Един народ, две държави", за защита на териториалната му цялост", заяви Ердоган.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 7 месеца
Е,ще купуваме ли азерски газ и ще наложи ли санкции на Азербайджан? А военна помощ за Армения? Или ще питаме "Галя от посолството" дали началниците разрешават?Явно и Турция има пръст в тая работа. Сигнализирай за неуместен коментар