Камала Харис: Северна Корея ще направи огормна грешка, ако обменя военна помощ с Русия

Двете страни ще се поставят в още по-голяма изолация, убедена е вицепрезидентът на САЩ

07.09.2023 | 19:46 Редактор: Елеонора Танева
Камала Харис: Северна Корея ще направи огормна грешка, ако обменя военна помощ с Русия

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис заяви, че Северна Корея ще направи "огромна грешка", ако обменя военна помощ с Русия за войната в Украйна, предаде Ройтерс. 

"Мисля, че това би било огромна грешка. Самата идея, че те ще доставят боеприпаси за тази цел, е - и ще бъде - огромна грешка. Аз съм твърдо убедена, че и двете страни ще се поставят в още по-голяма изолация", заявява Харис в интервю за телевизия Си Би Ес.

В последните дни представители на САЩ предупредиха, че преговорите за оръжие между Русия и Северна Корея активно напредват, като в същото време според информации от Северна Корея държавният ръководител Ким Чен-ун планира да пътува до Русия този месец, за да се срещне с президента Владимир Путин и да обсъди с него доставката на оръжия за Москва за военните ѝ цели, уточнява БТА.

"Пределно ясно е, че Русия е крайно отчаяна. Тя вече претърпя стратегическо поражение. Само помислете - в началото преди година и половина наблюдателите казваха, че всичко ще свърши за няколко дни. Добре, но украинците още се сражават", казва Харис.

Във вторник съветникът по националната сигурност към Белия дом Джейк Съливан предупреди Ким Чен-ун, че неговата страна ще носи отговорността за снабдяването на Русия с оръжия за войната с Украйна.

Снимка: БГНЕС