Зеленски: Руска ракета уби София, тя беше на 6 г. Отговорете осезаемо на атаката

Президентът на Украйна обеща ответен удар срещу Русия заради цивилните жертви в Чернигов

20.08.2023 | 14:30 Редактор: Елеонора Танева

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обеща ответен удар на нападението в Чернигов, при което загинаха 7 души, а над 140 бяха ранени. 

"Различни лидери, представители на държави и международни организации осъдиха поредната изключително подла руска атака срещу Украйна, срещу нашия Чернигов. Благодарен съм на всички по света, които изразиха съболезнования на Украйна, на нашия народ. За съжаление седем души загинаха в Чернигов от руска ракета, сред тях е момиче, казва се София, била е на шест години... Моите съболезнования на близките ѝ! Има 144 ранени, сред които 15 деца", заяви Зеленски във видеообръщение в профила си във Facebook.

Той благодари за бързата реакция на лекари, военни, спешни служби. И заяви, че ще има подобаващ отговор на руската атака.

"Сигурен съм,  че нашите войници ще отговорят на Русия за тази терористична атака. Отговорете осезаемо. Слава на всички, които защитават нашата държава и нашия народ!", каза Зеленски.

Той пристигна в Нидерландия, заедно със съпругата си Олена Зеленска и екипа си. С Марк Рюте обсъждат възможностите за доставки на F-16 за Украйна.


2
3 rate up comment rate down comment 1
Гошо
преди 8 месеца
И какво общо имат САЩ и НАТО,че джуджето путин нападна Украйна? Защо се бомбандират граждански обекти и жилищни квартали?путин решил да се прави на хитлер Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 3
Същият
преди 8 месеца
За кефа на САЩ и НАТО тези два братски народи се избиват.Да жертвите щяха да са повече но днес войните са позиционни.Няма ли да им уври мозъка на евреина и милиционера. Сигнализирай за неуместен коментар