Пожар в Курск след атака с дрон, петима са ранени. Затвориха летища в Москва

На "Внуково" и "Домодедево" не приемат кацащи самолети и не издават разрешения за излитания

20.08.2023 | 09:57 Редактор: Елеонора Танева
Пожар в Курск след атака с дрон, петима са ранени. Затвориха летища в Москва

Курската област в Русия е попаднала под атака с дрон, съобщава вестник "Коммерсант“. По данни на губернатора на областта Роман Старовойт устройството се е разбило в покрива на железопътна гара и е предизвикало пожар. Петима души са леко ранени от осколки от стъкло.

Старовойт отбеляза, че данните са все още предварителни. Той уточни, че в резултат на попадението са повредени покривът, фасадата и един от пероните на гарата, чакалнята и подлезът.

"В най-кратък срок ще започнем ремонтни дейности. Възложих да се организира цялото необходимо съдействие за ликвидиране на последиците от удара, ще бъдат включени всички необходими сили и средства“, увери губернаторът.

Междувременно летищните власти в Москва обявиха, че "Внуково" и "Домодедево" временно са затвори. Летищата не приемат кацащи самолети и не издават разрешения за излитания, предаде ТАСС. По данни на Flightradar, самолетите са пренасочвани към "Шереметиево“, а част от машините са в зоната за изчакване в района на Рязан.

Министерството на отбраната на Руската федерация обяви, че Украйна е направила опит да атакува Москва с безпилотен летателен апарат, който е потиснат със средства за радиоелектронна борба.

"На 20 август, около 04:00 часа московско време, опитът на киевския режим да извърши терористична атака с безпилотен летателен апарат от авиационен тип срещу обекти в Москва и Московска област беше осуетен", се казва в съобщение на военното ведомство в Telegram, цитирано от "Фокус".

Системите за противовъздушна отбрана са засекли дрон над Ступински район на Московска област. Според Министерството на отбраната апаратът е свален в безлюдна местност.

Снимка: БГНЕС