Самолети във вода и задръстена канализация - истинско бедствие на летището във Франкфурт

Бедствено остава положението и на хавайския остров Мауи, където пожарите отнеха живота на 111 души

18.08.2023 | 13:47 Редактор: Юлиан Христов

Потопени във водата самолети – това е картината на летище Франкфурт, буквално потопено от безпрецедентните наводнения, съобщават германските медии. 

Реки по стълбищата, самолети във вода, задръстена канализационна система. Това показваха кадрите след наводненията. Ситуацията наложи отмяна или пренасочване на десетки полети. 60 литра дъжд на квадратен метър дойдоха твърде много за летище Франкфурт, пишат германските медии.

Част от водата потече и в сградите на терминала. В резултат стотици пътници са блокирани. В сряда вечерта фронтът на бурята достигна своя пик над района Рейн-Майн. Метеоролозите регистрираха 25 289 мълнии в рамките на час. 

Валежите обхванаха Югозападна и Централна Германия със заливане на помещения, улици и подлези.

Изключително напрегната е и ситуацията и в тази част от Канада, където горски пожари завладяха огромни площи. Властите в северозападните територии призоваха хиляди жители на Йелоунайф да го напуснат преди задаващият се пожар да прекъсне напълно достъпа до града. Мобилизирани до краен предел са екипите на огнеборци с техника, за да бъде опазен градът с 20 000 население.

Организирана е масова евакуация. Преброени са над 200 активни пожара само на около 16 километра от Йелоунайф.

Бедствено остава положението и на хавайския остров Мауи, където пожарите отнеха живота на 111 души. Заради критики за закъсняла реакция началникът на службата за спешна помощ на острова подаде оставка. В югозападната част на САЩ пък се подготвят за проливни дъждове, защото се задава ураганът "Хилари", образувал се край тихоокеанското крайбрежие на Мексико.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
локомотивът на Европ
преди 8 месеца
Германия не е това, което беше....Вместо ние да настигнем развитите страни, те ще станата като нас - батак и мафиии! Сигнализирай за неуместен коментар