Навършват се 46 години от смъртта на Краля на рокендрола Елвис Пресли

Легендарният певец и музикант умира от сърдечен удар на 16 август 1977 г.

16.08.2023 | 07:42 Редактор: Михаела Кирилова
Навършват се 46 години от смъртта на Краля на рокендрола Елвис Пресли

Изминаха повече от четири десетилетия от смъртта на Елвис Пресли през 1977 г., но наследството на Краля на рокендрола се поддържа живо по безброй начини.

Музикалната икона, създала класики като "Hound Dog" и "Jailhouse Rock", оглави класациите с 18 песни и продаде повече от един милиард плочи. Той все още е един от най-обичаните изпълнители на всички времена, повече от половин век след дебюта му през 1956 г.

Елвис умира от сърдечен удар на 16 август 1977 г. Грейсленд, имение с 18 стаи за 1 млн. долара, с джубокс край басейна. Там е мястото, където Елвис се скрива от света, за да избяга от бремето на славата. Въпреки че от 1982 г. Грейсленд е отворен за посетители, вторият етаж е запечатан от уважение към него от семейството му.

Елвис става известен в средата на 50-те години на миналия век и бързо се превръща в едно от най-големите имена в историята на рокендрола. До голяма степен допринесъл за развитието на музикалния жанр, той има причина да бъде смятан за "Краля", пише БГНЕС.

Феновете, поддръжниците и членовете на семейството на Елвис запазват наследството му живо през десетилетията, последвали смъртта му през 1977 г. Между филмите, разказващи за неговата удивителна кариера, и безбройните кавъри на песни от неговия каталог, Кралят на рокендрола е оставил отпечатък върху поколенията и бъдещите такива.

Снимка: bgnes