Извънредно положение в Белгород: Украйна атакува с дрон жилищна сграда

Противовъздушната отбрана е свалила най-малко четири дрона в западната част на страната, обяви Вячеслав Гладков

13.08.2023 | 21:19 Редактор: Вяра Димова
Извънредно положение в Белгород: Украйна атакува с дрон жилищна сграда

Губернатор на западна руска област обвини Украйна за щетите, нанесени на жилищна сграда в град Белгород, след като руското Министерство на отбраната съобщи, че противовъздушната отбрана е свалила най-малко четири украински дрона в западната част на страната, предаде Ройтерс.

"Извънредно положение в Белгород", заяви Вячеслав Гладков в канала си в Telegram, където сподели снимки на изпочупени прозорци и разбити керемиди на многоетажна сграда, както и фрагмент с концентрични сини и жълти кръгове - цветовете на украинското знаме.

"Причините за инцидента са в процес на установяване", каза той и добави: "Според предварителната версия щетите са настъпили в резултат на атака на БЛА", имайки предвид безпилотен летателен апарат или боен дрон.

По-рано руското Министерство на отбраната съобщи, че три безпилотни самолета са били свалени над Белгородска област и още един - над Курска област, и заяви, че няма жертви или щети. Не беше ясно дали щетите, за които съобщава Гладков, са от един от дроновете или са отделен инцидент, информира БТА.

Въздушните удари с безпилотни самолети навътре в Русия се увеличиха, след като в началото на май над Кремъл беше унищожен дрон. По-късно през май бяха ударени цивилни райони на столицата, а в началото на този месец два пъти в рамките на три дни беше атакуван бизнес район в Москва.

Снимка: архив, БГНЕС


2
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 8 месеца
Щом Русия започна бомбардировки на цяла Украйна преди 18 месеца, какво очакват ? Какво се правят на ощипани ? Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 8 месеца
Украинските дронове атакуват командни пунктове и помещения за сглобяване и опаковане на дронове, които са малки по площ. Руснаците разквартируват войниците си, които бомбардират Украйна, в жилищни сгради, а не в казарми. Сигнализирай за неуместен коментар