Хванаха 300 въоръжени нелегални мигранти при мащабна акция в Сърбия

В акцията са участвали 820 полицейски служители

01.08.2023 | 21:05 Редактор: Михаела Кирилова
Хванаха 300 въоръжени нелегални мигранти при мащабна акция в Сърбия

Служители на МВР на Сърбия откриха и задържаха общо 300 въоръжени нелегални мигранти, част от които с автомати, при грандиозна акция за пресичане на нелегалната миграция в горската местност към границата с Унгария, съобщава ТАНЮГ.

В акцията са участвали 820 полицейски служители, сред които служители на Специализираното звено за борба с тероризма, Жандармерия, Звено за интервенция на полицията, Бригада полиция, Гранично полицейско управление, Криминална полиция, Техническо управление, Антитерористична група, и полицейската администрация в Суботица.

Както беше посочено, от общия брой мигранти 13 са задържани по реда на Наказателно-процесуалния кодекс, а на 27 ще бъдат повдигнати съответни обвинения за престъпления.

При претърсване на мигрантите, сръбските служители на реда са открили девет автомата, една ловна карабина с оптически мерник, три пистолета и няколкостотин патрони с различен калибър, предаде "Фокус".

Сръбският вътрешен министър Братислав Гашич каза, че операцията е една от поредицата операции за борба с трафика на хора.

Снимка: БГНЕС