Подоляк: Контраофанзивата не е шоу по Netflix, няма нужда да купувате пуканки

"Разбиването на руския фронт изисква разумен и балансиран подход", каза съветникът на ръководителя на президентската канцелария

23.06.2023 | 22:45 Редактор: Искра Ангелова
Подоляк: Контраофанзивата не е шоу по Netflix, няма нужда да купувате пуканки

Съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михайло Подоляк написа в Twitter: "Контранастъплението не е нов сезон на шоу на Netflix. Няма нужда да очаквате действие и да купувате пуканки", цитира The Guardian.

Украйна сигнализира, че основният тласък в нейното контранастъпление срещу руските сили все още предстои, като някои войски все още не са разположени и операцията досега е имала за цел да "настрои бойното поле“, пише английската медия.

Украйна твърди, че е превзела осем села в ранните етапи на най-амбициозното си нападение след пълномащабното нахлуване на Русия преди 16 месеца, но президентът Володимир Зеленски заяви тази седмица, че успехите са били "по-бавни от желаното“.

Говорейки за темпото на украинския напредък, трима висши служители изпратиха най-ясния сигнал досега, че основната част от контранастъплението все още не е започнала.

"Настъпателните действия на Въоръжените сили на Украйна продължават в редица направления. Провеждат се операции по формиране за създаване на бойното поле", написа съветникът на президента на Украйна Михайло Подоляк.

"Истинската война не е холивудски блокбъстър. Контранастъплението не е нов сезон на шоу на Netflix. Няма нужда да очаквате действие и да купувате пуканки. Настъпателните действия на Въоръжените сили на Украйна продължават в редица направления. В ход са операции по формиране за създаване на бойното поле. Времето винаги е важно... особено по време на война", допълни той, цитиран от "Фокус".

"Загубеното време в убеждаването на нашите партньори да осигурят необходимото оръжие се отразява в специфичните руски укрепления, построени през този период, дълбоко вкопаната отбранителна линия и системата от минни полета. Разбиването на руския фронт днес изисква разумен и балансиран подход. Животът на войника е най-важната ценност за Украйна днес. Военното командване се фокусира върху военната наука и разузнаването, а не върху феновете по трибуните, подчерта Подоляк.

Снимка: БГНЕС