Части от илюминатор и опашката: Какво разкриват за последните минути живот останките от "Титан"

Батискафът не е имал черна кутия, която да разкрие какво се е случило в последните мигове

23.06.2023 | 16:17 Редактор: Юлиан Христов
Части от илюминатор и опашката: Какво разкриват за последните минути живот останките от

Спасителите откриха няколко части от подводницата "Титан", която претърпя катастрофална имплозия на 500 метра от носа на "Титаник", убивайки всичките петима души на борда.

Подводно устройство, използвано от канадския кораб Horizon Arctic, откри поле с отломки на дъното на океана, което включва части от конуса на опашката и прозореца на илюминатора, от който един от пътниците е гледал, когато плавателният съд се е взривил.

По-късно спасителните екипи съобщиха, че са открити и части от предния и задния край на корпуса.

Разкритията идват на фона на твърденията на бившия командир на кралския флот - Райън Рамзи, според когото отломките ще позволят на експертите да анализират технологията на инцидента и разкрият какво точно се е случило в последните мигове на пътниците в батискафа.

И петимата на борда - включително британският изследовател Хамиш Хардинг, британският бизнесмен Шахзада Дауд и неговият 19-годишен син Сюлейман, са загинали мигновено, без изобщо да разберат, че е имало проблем, пише "Дейли Мейл".

Контраадмирал Джон Маугер, който ръководи издирването, каза, че откритите части на дъното на океана показват, че е имало "катастрофална повреда в барокамерата".

Командир Рамзи заяви, че подводницата не е имала черна кутия, така че не може да се проследят последните мигове от инцидента.

"Колкото повече части бъдат събрани от дъното на океана, това ще помогне за по-подробното им анализиране, за анализ на пораженията по тях, и тогава може да стане ясно какво се е случило в последните мигове", коментира той пред BBC.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
manivela
преди 9 месеца
Ти са си тръгнали да мрът без кофчеги без подготовка и поп!!! Сигнализирай за неуместен коментар