Потвърдено: Потъналите с "Титан" са мъртви, откриха отломките на 500 метра от "Титаник"

Намерените отломки отговарят на описанието на подводницата

22.06.2023 | 22:00 Редактор: Михаела Димитрова
Потвърдено: Потъналите с

От OceanGate - компанията собственик на подводницата, потънала в Атлантическия океан, обявиха, че всички петима на борда са загинали, съобщи Си Ен Ен.

"Смятаме, че нашият главен изпълнителен директор Стоктън Ръш, Шахзада Дауд и синът му Сюлеман Дауд, Хамиш Хардинг и Пол-Анри Наржоле за съжаление са загинали. Тези мъже бяха истински изследователи, които споделяха различен приключенски дух и дълбока страст за изследване и защита на световните океани. Сърцата ни са с тези пет души и всеки член на техните семейства в това трагично време. Скърбим за загубата на живот и радостта, която те донесоха на всички, които познаваха", се казва в изявление на компанията"

"Тази сутрин дистанционно управляем плавателен съд намери задната опашка на подводницата на 650 фута от отломките от "Титаник". Впоследствие бяха намерени и допълнителни отломки. Те отговарят на описанието на подводницата. От името на Бреговата охрана изказвам съболезнования на семействата на починалите. Надявам се, че това осигурява някакъв покой на душите им", каза на специален брифинг контраадмирал Джон Мартъл.

От бреговата охрана съобщават, че все още работят по уточняване на подробностите за съответния период от време.